Proizvajalci - Farfalla

 Farfalla

Švicarsko podjetje Farfalla ima že 25 letno tradicijo na področju izdelave in prodaje ekoloških izdelkov. So prvo švicarsko podjetje, ki se je od vsega začetka posvetilo aromaterapevtskim izdelkom in naravni kozmetiki. Njihova filozofija in predanost naravi in človeku se še posebej odraža v njihovih vrhunskih izdelkih za katere pravijo, da so naravni, čutni in vitalni.

 

Farfalline glavne usmeritve so:

- promocija ekološke filozofije iz spoštovanja do ljudi in narave

- ekološko neoporečni naravni izdelki

- naravne surovine, skrb za naravo in živali (nobenih eksperimentov na živalih in brez genetskega inženiringa)

- pravična trgovina in cena

- delovno okolje, ki temelji na zaupanju in spoštovanju

 

Farfalla – švicarska kvaliteta   

 

Vrhunski parfumi in naravna kozmetika iz Švice

- pionir s 25 letnimi izkušnjami s parfumi in naravno kozmetiko

- Farfalla je neodvisno podjetje v lasti njenih štirih ustanoviteljev

- vsi lastniki aktivno delujejo v podjetju in vsak je odgovoren za svoje področje

- podjetje s 70 zaposlenimi, aktivno spodbujajo in izobražujejo svoje zaposlene, da so ustvarili sposobno in zanesljivo ekipo

- dolgoletne izkušnje s trženjem svojih proizvodov v svojih petih trgovinah v Švici, kot tudi z izvozom v države EU in na azijski trg

 

Filozofija

- dosledna uporaba naravnih izdelkov vrhunske kakovosti z vedno jasnim skupnim imenovalcem – ekološke surovine

- v vsakem kozmetičnem izdelku je uporabljeno obsežno znanje o aromaterapiji

- več kot 70% surovin prihaja iz kontroliranih ekoloških kmetij, vključno z vsemi rastlinskimi olji, rastlinskimi izvlečki in večino naravnih eteričnih olj

- dobavitelji surovin so naši partnerji, ki jih osebno poznamo in z njimi sodelujemo z zaupanjem in na dolgi rok

- naši izdelki celostno delujejo na telo in duha ter prinašajo popolno aromatično izkušnjo z uporabo eteričnih olj

 

Kaj dela Farfallo izjemno

- Farfalla združuje kompetenco v parfumeriji z naravno kozmetiko

- noben drug proizvajalec naravne kozmetike ne razume kako združiti kozmetične izdelke in dišave (naravna eterična olja) brez uporabe umetno pridobljenih aroma izolatov

- Farfallini kozmetični izdelki so BDIH certificirani in močno presegajo zahteve certifikata. Vsi novi Farfallini izdelki so certificirani s tristopenjskim certifikatom NaTrue in večina izdelkov je pridobila najvišjo oznako - ekološka kozmetika (organic cosmetics)

- za nas in za naše stranke je samoumevno, da se zavzemamo za dosledno uporabo kontrolirano ekoloških surovin

- moderna linija izdelkov s privlačnim dizajnom in svojevrstnim čarom

 

Kontrole ekološke kvalitete

Vsi izdelki so pregledani s strani neodvisnih organizacij za kontrolo ekološke pridelave in proizvodnje. Farfalla kot podjetje je tudi pod drobnogledom Bio-Inspecte, ki ureja količine ekoloških izdelkov s katerimi se trguje.

 

 

Demeter – bio-dinamična pridelava                       Demeter 

  

Znak in izraz Demeter je sinonim za bio-dinamično kmetovanje, nekakšna nadgradnja ekološkega pridelovanja. Gre za celovit pristop h kmetovanju z   upoštevanjem sezonskih in dnevnih ciklov v naravi. Podporo zemlji dajejo izključno s posebnimi mineralnimi in rastlinskimi pripravki.

 

Nadzorovana ekološka pridelava

 

IFOAM je mednarodno združenje kmetijskih organizacij, ki sledijo smernicam nadzorovane ekološke pridelave. Vse organizacije s katerimi Farfalla sodeluje, so članice IFOAM.

 

Certificirana naravna kozmetika

 BDIH certifikat         NaTrue certifikat

Logotip BDIH na izdelkih zagotavlja, da so surovine in procesi v proizvodnji v skladu s standardi, ki jih BDIH postavlja za kontrolirano naravno kozmetiko.

 

Logotip NaTrue predstavlja najnovejši certifikat za naravno kozmetiko. Izdelki certificirani po NaTrue standardu lahko pridobijo eno od treh ocen oz. oznak:

  • naravna kozmetika (določa minimalne zahteve glede dovoljenih sestavin in procesov),

  • naravna kozmetika z ekološkimi sestavinami (poleg zahtev prve stopnje mora vsaj 70% naravnih sestavin izhajati iz ekološke pridelave)

  • ekološka kozmetika (najvišja stopnja, minimalne zahteve za naravne sestavine so višje kot pri drugi stopnji in vsaj 95% naravnih sestavin mora izvirati iz kontrolirane ekološke pridelave)

 

Večina Farfallinih izdelkov (predvsem novi), ki je do sedaj kandidirala za ta certifikat, je pridobila najvišjo oznako ekološka kozmetika. Ostali imajo BDIH certifikat, katerega zahteve pa močno presegajo!

Več o certifikatih.

Oxysafe                                          oxysafe 

Oxysafe je znak za kakovost pri pridobivanju hladno stiskanih olj brez prisotnosti kisika. Proces zagotavlja, da je olje v zaprtem sistemu ves čas pridobivanja. Prav tako olje ni izpostavljeno vročini, svetlobi ali zraku skozi celoten proces stiskanja in zbiranja olja.